Ons verhaal

Over ons

Helping Hands Belgium is een Gentse vzw van vrijwilligers die helpt bij binnen- en buitenlandse rampen. We doen fondsenwerving, noodhulp, voedselbedeling in rampgebieden, maar zetten ons ook in voor mensen met humanitaire noden in België.

Hoe het ooit begon

Een groep Gentenaars met een hart dat klopt voor anderen, bundelden in 2014 hun krachten om iets te kunnen betekenen tijdens de eerste Syrische vluchtelingencrisis. Zij wilden vanuit Gent noodhulp aanbieden en bruggen bouwen. Vanuit deze wilskracht ontstond Helping Hands Belgium.

Onze visie

Helping Hands Belgium biedt hulp aan iedereen, ongeacht religie, etnische achtergrond en afkomst. Wereldwijd zijn miljoenen mensen afhankelijk van hulp en ondersteuning om te kunnen overleven. Dát is wat ons altijd drijft om ons in te zetten. We zijn neutraal en waarborgen daarmee gelijkwaardig hulp aan iedereen.

Onze missie

Ons basisdoel is onszelf inzetten voor de meest noodlijdende bevolkingsgroepen, die kampen met oorlogen, rampen, onderdrukking, hongersnood en ondrechtvaardigheid. We brengen steeds meer mensen bij elkaar om samen te werken aan een betere wereld, waarin mensen een veilige basis, onderdak, water, voedsel, medicijnen en onderwijs kunnen krijgen. 

O% kostenpolitiek

We zetten alle giften 100% in voor zij die het nodig hebben in rampgebieden. Helping Hands Belgium hanteert een 0% kostenpolitiek. Dit betekent dat we elke eurocent gericht inzetten op het terrein.

Onze gezichten

fatih topdemir

Fatih Topdemir

Esra Mola

metin mola

Metin Mola

Nuray Eyri

Hatice Er

Risalet Karaaslan

Okan Sultan

Metin Görgöz

Ali Can Ünal​

Sultan Taskiran

Helping Hands Belgium is een Gentse vzw van vrijwilligers die helpt bij binnen- en buitenlandse rampen. We doen fondsenwerving, noodhulp en voedselbedeling voor mensen in nood