Ons verhaal

Over ons

Helping Hands Belgium is een Gentse hulporganisatie van vrijwilligers die helpt bij binnen- en buitenlandse rampen. We doen fondsenwerving, noodhulp en voedselbedeling voor mensen in nood

Hoe het ooit begon

Een groep Gentenaars met een hart dat klopt voor anderen, bundelden in 2014 hun krachten om iets te kunnen betekenen tijdens de eerste Syrische vluchtelingencrisis. Zij wilden vanuit Gent noodhulp aanbieden en bruggen bouwen. Vanuit deze wilskracht ontstond Helping Hands Belgium.

Onze visie

Helping Hands Belgium biedt hulp aan iedereen, ongeacht religie, etnische achtergrond en afkomst. Wereldwijd zijn miljoenen mensen afhankelijk van hulp en ondersteuning om te kunnen overleven. Dát is wat ons altijd drijft om ons in te zetten. We zijn neutraal en waarborgen daarmee gelijkwaardig hulp aan iedereen.

Onze missie

Ons basisdoel is onszelf inzetten voor de meest noodlijdende bevolkingsgroepen, die kampen met oorlogen, rampen, onderdrukking, hongersnood en ondrechtvaardigheid. We brengen steeds meer mensen bij elkaar om samen te werken aan een betere wereld, waarin mensen een veilige basis, onderdak, water, voedsel, medicijnen en onderwijs kunnen krijgen. 

O% kostenpolitiek

We zetten alle giften 100% in voor zij die het nodig hebben in rampgebieden. Helping Hands Belgium hanteert een 0% kostenpolitiek. Dit betekent dat we elke eurocent gericht inzetten op het terrein.

Onze gezichten

fatih topdemir

Fatih Topdemir

Voorzitter

Esra Mola

Penningmeester & Boekhouding

metin mola

Metin Mola

Oprichter

Nuray Eyri

Publieke relaties

Hatice Er

Ondervoorzitter

Risalet Karaaslan

Oprichter | Marketing

Okan Sultan

IT & Social Media Management

Metin Görgöz

Oprichter | IT

Sultan Taskiran

Secretaris & Administratie

Ali Can Ünal​

Oprichter | Socioculturele verantwoordelijke

Elvan Yavuz

Project Coördinator

Maide Taşlıdere

Project Coördinator

Helping Hands Belgium is een Gentse vzw van vrijwilligers die helpt bij binnen- en buitenlandse rampen. We doen fondsenwerving, noodhulp en voedselbedeling voor mensen in nood