Op 8 september 2023 vond in de avond (23:11 uur lokale tijd) een zware aardbeving plaats in Marokko.Het epicentrum lag in Ighil in de provincie Al Haouz, 72 km ten zuidwesten van Marrakesh, op een diepte van 18,5 km

Hulp na de Aardbeving in Marokko

Inzamelen van Geld en Voedselhulp

Na de verwoestende aardbeving in Marokko heeft Helping Hands Belgium zich onmiddellijk ingezet om hulp te bieden aan de getroffen gemeenschappen. Onze organisatie mobiliseerde een tweeledige inspanning, waarbij we op twee cruciale fronten hebben gewerkt om steun te bieden.

Met de steun van vrijgevige donaties van individuen, bedrijven en organisaties hebben we fondsen verzameld om de noodhulpactie te ondersteunen. Dit geld is aangewend voor verschillende hulpinitiatieven, waaronder de aanschaf van medische benodigdheden, de opzet van tijdelijke onderkomens en het verlenen van psychosociale ondersteuning aan de slachtoffers van de aardbeving.

Tegelijkertijd hebben we ons gericht op het verstrekken van directe voedselhulp aan degenen die het hardst getroffen waren. Onze teams werkten aan het samenstellen en distribueren van voedselpakketten, bestaande uit essentiële voedingsmiddelen en hygiëneproducten. Dit initiatief was bedoeld om de directe voedselbehoeften van de getroffen families te verzachten en hen te voorzien van basisbenodigdheden om te overleven in de nasleep van de ramp.

Deze gezamenlijke aanpak van het inzamelen van geld en het verstrekken van voedselhulp was mogelijk dankzij de genereuze steun van mensen en de vastberadenheid van onze vrijwilligers. Samen hebben we een verschil gemaakt en steun geboden aan de gemeenschappen in Marokko die zwaar werden getroffen door de aardbeving.